Udruženi rad
25

Fostla Mercedes-AMG S63 Coupe: Paklena narandža

Klix.ba
Iz njemačke tuning kompanije Fostla stiže zanimljiva kreacija koja je zasnovana na Mercedesovom luksuznom Coupe modelu S63 AMG.

U Fostli su karoseriju luksuznog Mercedesovog Coupea omotali folijom narandžaste boje koja se izvanredno uklopila s tamnim bojama krova, točkova i pojedinih detalja karoserije čije je proširene dijelove isporučila kompanija Prior Design.

Ispod prednjeg poklopca u ovom slučaju i dalje je 5,5-litarski biturbo V8 motor u koji je rekalibriranjem centralne upravljačke jedinice "ugurano" 740 KS, što je 155 KS više u odnosu na potencijal koji standardno nudi spomenuti motor (koji je uz posljednji redizajn S-Klase zamijenjen 4-litarskom biturbo V8 opcijom).

Posao je obavljen u saradnji s kompanijom PP Performance, a spomenuti brojevi paklenu narandžu guraju u teritoriju kojom vlada Lamborghini Aventador S. Podataka o performansama za sada nema.

Fostla u kooperaciji s kompanijom Vilner nudi i mogućnost personalizacije unutrašnjosti automobila koja podrazumijeva nekoliko novih boja i materijala.