Poznati hrabar pristup
6

Ferrari F40 je nova kreacija Liberty Walka

D. B.
Poznata japanska tuning kuća Liberty Walk predstavila je jedan od svojih posljednjih u nizu projekata, koji je baziran na Ferrariju F40.

Libery Walk je 1993. godine osnovao Wataru Kato, a danas je jedan od najpoznatijih tunera na svijetu. Što se tiče Ferrarija F40, to je legenda s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća s twin-turbo V8 motorom. Upravo je ovaj automobil poslužio Liberty Walku za još jednu demonstraciju njegovog "hrabrog pristupa".

Modificirani F40 se pojavio na sajmu automobila u Tokiju sa kompletnim body kitom, bez pop-up svjetala te s potpuno novom haubom koja sadrži ventilacijske otvore i kanale.

Pininfarinije originalne linije modela F40 su dopunjene novim difuzorima naprijed, bočno i nazad, a na stražnjem dijelu automobila je i novo krilo.

Liberty Walk je udario i svoja proširenja lukova točkova te je dodatno spustio F40.

Detalja o promjenama performansi nema, ali podsjetimo da F40 pokreće 2,9-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 471 KS i 577 Nm obrtnog momenta, koji mu omogućava ubrzanje od 0 do 100 za 4,1 sekundu. Automobil je težak samo 1.100 kg.