Paket Silhouette
8

Ferrari 458 Challenge u "karbonskom ruhu" Liberty Walka

D. B.
Liberty Walk je opremio Ferrai 458 Challenge svojim paketom pod nazivom Silhouette.

Ferrari 458 Italia je fantastičan automobil visokih performansi koji bi prema mišljenju mnogih trebao ostati nedirnut i bez modifikacija, no u Liberty Walku očigledno misle drugačije te u proteklih nekoliko godina proizvode body kit nazvan Silhouette. Sada je Liberty Walk pokazao svoju novu kreaciju baziranu na "divljem" modelu 458 Challenge.

Japanski tuner je odlučio zamijeniti svaki panel novim dijelovima napravljenim od karbonskih vlakana. Pažnja je posebno usmjerena na prednji dio gdje se nalaze nova rešetka, unikatni spliter i aerodinamična krilca na vanjskim ivicama branika. Liberty Walkov paket Silhouette također uključuje novu haubu s velikim ventilacijskim otvorima, a mogu se uočiti i suptilni otvori slični onima na modelu 458 Speciale kao i zatamnjeni Ferrarijev logotip ispod registarske oznake.

Tuner je ugradio nove retrovizore od karbonskih vlakana, izradio je nove panele vrata i aerodinamične bočne pragove, a Ferrari je dobio i set novih felgi s centralnim šarafima. Čini se da je ugrađen i zračni ovjes, što bi objasnilo zašto je automobil tako blizu tlu.

Modifikacije se nastavljaju nazad gdje je sada novi spojler, ali i difuzor koji ne samo da daje doprinos izgledu, nego i povećava downforce.