"Neobičan" pristup
3

F8XX je Mansoryjeva verzija Ferrarija F8 Tributo

D. B.
Najnovija Mansoryjeva kreacija je još jedan pokazatelj sklonosti ove kompanije ka "neobičnom" pristupu u modificiranju automobila.

Radi se o modelu F8XX baziranom na Ferrariju F8 Tributo, a podrazumijeva značajne promjene izgleda koje se možda i neće svidjeti neim fanovima. Automobil je dobio širi body kit, lakiran je u Catania zelenu boju, dok se karoserojom porežu zlatne linije. Na vratima je također zlatnom bojom ispisana oznaka modela.

Umjesto tradicionalno spojlera Mansory se odlučio za dva odvojena stražnja krila u obliku slova L, dok su prednji spliter, stražnji difuzori i pragovi napravljeni od karbonskih vlakana.

Mansory je povećao i snagu 3,9-litarskog V8 motora modificiranjem softvera, a unaprijeđen je i izduvni sistem. U standardnoj konfiguraciji motor razvija 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta, dok je Mansory iz njega izvukao 880 KS i 980 Nm, Automobil sada ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,6 sekundi i dostiže maksimalnih 354 km/h.

Unutrašnjost je presvučena bež kožom, a prisutni su bijeli i karbonski detalji. Automobil je dobio i Mansoryjev upravljač presvučen kožom te sadrži logotipe ovog tunera. Tu su čak i Mansoryjeve patosnice.

Također, automobil je dobio 21-inčne prednje i 22-inčne ultra lagane felge u zlatnoj boji.

Vezani članci