Dva paketa modifikacija
35

ESB je još jednom dokazao potencijal Suzukijevog Jimnyja

D. B.
Japanski tuner ESB je s dva potpuno različita paketa modifikacija još jednom dokazao potencijal koji ima Suzuki Jimny kada je riječ o tuningu.

Jimny se pokazao kao savršena baza za različite vrste modifikacija zahvaljujući svom jednostavnoj, retro i robusnoj prirodi. ESB je jedan od brojnih tunera koji nude niz dodataka za ovaj terenac, a ti dodaci su u ovom slučaju grupirani u dva različita paketa nazvana LST i LST-Up.

Oba paketa tunera iz Osake sadrže dodatke za prednju masku koji daju "ljutiti2 izgled, kao i bijele 16-inčne CLS TC01 lagane felge, proširenja blatobrana, veliki stražnji spojler (pačiji rep), kao i ravni prigušivač, ali sličnosti tu završavaju.

Najvažnija razlika je u ovjesu, jer LST ima opruge koje spuštaju Jimny za 40 do 90 mm, dok LST-Up podrazumijeva komponente za podizanje terenca za 76 mm. Također, na felgama su različite gume, LST posjeduje Nankang slikove dimenzija 195/50R16, a LST-Up Maxis gume dimenzija 245/70R16 s mnogo više prijanjanja koje je potrebno za off-road avanture.

Drugačiji je i fokus na bodykit. LST ima dublje i više sportske branike povezane sa širkim blatobranima pomoću dodataka, a LST-Up je dobio tanje off-road branike koji izlažu veliki dio ovjesa i guma te su ukombinovani s "izrezanim" blatobranima. Ovaj setup je odabran kako bi se omogućilo okretanje većih točkova bez dodirivanja karoserije, a ujedno su poboljšani i off-road uglovi u kombinaciji s podignutim ovjesom. LST također ima ekstenzije prafova, a LST-Up dodatnu rešetku i zaštitu podvozja.

Pogon je ostao isti, što znači da je Jimny dostupan s 658 ccm trocilindričnim motorom koji razvija 63 KS i 1,5-litarskim atmosferskim četverocilindričnim motorom koji isporučuje 101 KS.

Oni koji već posjeduju Jimny će za LST modifikacije platiti 4.469 dolara, odnosno 2.939 dolara za LST-Up s tim da nisu uključeni troškovi ojačanog ovjesa.

U međuvremenu se čeka dolazak obnovljenog Jimnyja koji ćemo vidjeti 2023. godine, a očekuje se i blaga hibridna tehnologija.