Tuning
0

Eibach Mazda 3

Sarajevo-x.com
Eibach, specijalist za suspenziju i tuning ovjesa prihvatio se Mazdinog modela 3 i odradio kompletan tuning.

Počnimo od duše svakoga automobila, motora. Za osnovu je uzeta 2.0-litarska jedinica snage 150 KS i ubrzanja do stotke od 9.0 sekundi. Kako Eibach ne radi tuning motora, taj posao su povjerili RT Performance-u, koji je korekcijama elektronike i stavljanjem 60 milimetarskog auspuha (30% protočnijeg) podigao snagu sa 150 na respektabilnih 168 KS. Od toga su profitirale i performanse, ubrzanje sa 100 km/h je skraćeno na okruglo 8 sekundi, dok maksimalna brzina sada iznosi 208 km/h (prije 200 km/h).

No, glavnina ovog tuning projekta je zapravo sređivanje ovjesa, koji je spušten za 30 milimetara i otvrdnut. Također, naprijed i nazad su postavljeni stabilizatori promjera 26 milimetara, koji će doprinjeti da svaki točak u milimetar tačno prati od vozača zacrtanu putanju. Spuštanje ovjesa doprinosi i boljem izgledu, koji upotpunjuju i Borbet naplaci obučeni u Toyo Proxes CF 1 gume dimenzija 215/45 R17. Pored ovoga, tu je i specijalni aerodinamički kit, koji daje poseban vizuelni identitet vozilu uz pomoć novog prednjeg i zadnjeg branika, kao i posebnih spoilera.

Za ugodan boravak u vozilu zadužene su pažljivo odabrane boje i dodaci od pravog karbona, dok se za akustički ugođaj pobrinula Alpina sa svojim GPS paketom, koji uključuje i DVD player. Cijena ovakve prerade Mazde 3 stoji oko 10000 Eura.