Ferrari FF Wheelsandmore
1

FOTO / Dodatnih 40 KS za 9.244 eura

Klix.ba
Tuning kuća Wheelsandmore predstavila je svoju varijantu na temu ekstravagantnog Ferrarija FF. Makar mnogi mislili kako je pravo svetogrđe mijenjati Ferrarijeve originalne felge, tako ne misle u Wheelsandmore.

Njihov tuning Ferrarija FF počinje setom ultralaganih felgi 6 Sporz² u dimenzijama 9,5x21 naprijed, odnosno 12x22 nazad. Na njima su gume Pirelli P Zero Nero.

Drugačiji izduvni sistem napravljen je od nehrđajućeg čelika, a ventile kojima se reguliše njegova otvorenost moguće je podešavati iz kabine. U Wheelsandmore kažu da još uvijek rade na ovjesu uz koji će FF biti bliže zemlji za 25 milimetara.

Za 3.782 eura, što uključuje reprogramiranu elektronsku kontrolnu jedinicu i adekvatan čip, snaga motora sa 660 raste na 684 KS. Raste i obrtni momenat, sa 683 na 705 Nm.

S obzirom na to da se ovdje radi o vanredno skupom automobilu, čini nam se kako će se njegovi vlasnici češće odlučivati na narednu, skuplju opciju tuninga.

Za 9.244 eura motor FF-a razvija 700 KS, uz najveći obrtni momenat koji iznosi 715 Nm. Ključnu ulogu za spomenute brojke imaju nanovo reprogramirana elektronska kontrolna jedinica, uz još otvoreniji izduvni sistem. Divota!