Za pomicanje granica
4

Deltin Rolls-Royce Cullinan svidjet će se bogatim avanturistima

E. L.
Za dorade prvog podignutog Rolls-Roycea iza kojih stoji poznata njemačka kompanija Delta 4x4 treba izdvojiti oko 150.000 eura.

Među posljednjim projektima njemačke kompanije Delta 4x4 u kojoj se bave "über“ terencima za sve (ne)prilike je temeljito dorađen Rolls-Royce Cullinan koji predstavlja dokaz da ima bogataša koji na svojim putovanjima ne moraju spavati u luksuznim hotelima.

Dorađen Cullinan Overlander koji je naručio kupac na Bliskom Istoku postavljen je na ojačanim 20-inčnim felgama na kojima su gume Mickey Thompson izrazito terenskog profila. S promjenama na adaptivnom ovjesu podnica je odmaknuta od tla dodatnih 80 milimetara, a na fotografijama se ne vide mnogobrojni paneli koji štite elemente ovjesa, motora i mjenjača.

Ono što se odlično vidi su prošireni blatobrani, usisnik zraka za prolazak kroz duboku vodu i čak deset dodatnih svjetala koja su raspoređena na "bull baru“ i galeriji na kojoj je, pored lopate i kanistera za gorivo, smješten i sklopivi šator za spavanje daleko od civilizacije.

Cijena za kompletnu doradu iznosi oko 150.000 eura, a u Delti se nisu bavili sadržajem ispod prednjeg poklopca, pa i avanturistički raspoložen Cullinan pokreće 6,7-litarski V12 biturbo motor koji razvija 571 KS i 850 Nm obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine zadužen 8-stepeni automatski mjenjač.