Ambiciozna kreacija
6

DarwinPRO Aerodynamics pripremio karbonski body kit i John Player Special "ruho" za BMW M4

D. B.
Nakon modela BMW M4 u roze boji, DarwinPRO Aerodynamics se vratio i predstavio još jednu ambicioznu kreaciju baziranu na coupeu visokih performansi.

U ovom slučaju je naglasak na zlatnim naljepnicama i linijama u "pretjeranom Mansoryjevom stilu". Namjera je bila odati počast legendarnoj zlatno - crnoj livreji John Player Special, no čini se da se klijent nije mogao zasititi zlatne nijanse. Od okvira bubrežaste rešetke hladnjaka do masivnog stražnjeg krila, čini se da ni jedna karakterna linija nije izbjegla "tretman pozlaćivanja".

Žuta dnevna svjetla koja podsjećaju na BMW M4 CLS slažu se s linijama, a drugačija paleta žute, zajedno s M bojama, krasi "zvjezdane" felge.

Da li je unutrašnjost jednako dobra, zasad se ne može reći jer DarwinPRO Aerodynamics nije objavio fotografije. Ipak, kompanija putem svoje internet stranice nudi stražnje obloge sjedišta od karbona po cijeni od 1.190 dolara, kao i obloge naslona za glavu koji koštaju 420 dolara.

S obzirom na činjenicu da je fokus na izgledu, sa sigurnošću se može reći da su performanse ostale iste. Ako je riječ o Competition Coupeu, onda ga pokreće 3,0-litarski S58 twin-turbo redni šestak, koji razvija 503 KS.

Računajući karbonski body kit i livreju, modifikacije definitivno nisu bile jeftine.