Zanimljiv projekt
3

Castagna Milano razvija svoj Audi A8 Avant Allroad

Klix.ba
Castagna Milano nije jedno od najpopularnijih imena u svijetu tuninga, ali je ova italijanska kompanija imala nekoliko zanimljivih projekata. Jedan od najnovijih je u fazi razvoja.

Primjer prethodnih projekata su svakako Fiat 500 kabriolet i Rolls-Royce coupe, a sada je tu model baziran na Audiju A8 Avant Allroad s V12 motorom i Quattro pogonom na sva četiri točka. Baza je dakle redizajnirana verzija prethodne generacije Audija A8 koja se počela proizvoditi 2014. godine.

Castagna Milano je luksuznom sedanu dao novu liniju krova s tradicionalnim karavanskim oblikom te je dodao Allroad detalje kao što su srebreni krovni nosači, crna plastična zaštita lukova točkova i pragova, aluminijski ukrasi na prednjem i stražnjem braniku te još ponešto. Profil stražnjih vrata jasno pokazuje da je automobil svoj život započeo kao sedan, ali se novi krov lijepo integrisao u ukupan dizajn.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Automobil je još uvijek u ranoj fazi razvoja, a kompanija tek treba objaviti više detalja o svom projektu. Dosad je poznato da je automobil u potpunosti napravljen od aluminija, kao i svaki A8 model, te da su karbonska vlakna korištena kao materijal za produženi krov. Oznaka W12 se odnosi na Audijev 6,3-litarski FSI 12-cilindrični motor koji u fabričkoj konfiguraciji razvija 493 KS i 625 Nm obrtnog momenta.

Više detalja će biti poznato u narednih nekoliko sedmica.