Tuning
11

Carlsson opremio Mercedes C-Klasu

Klix.ba
Nakon odlično urađenog posla na obnovljenom Mercedesu C-Klasi, tuner Carlsson se posvetio C-Klasi.

Mnogi su kritikovali Mercedes jer je, prema njihovom mišljenju, dizajnirao potpuno novu C-klasu poput minijaturne S-klase, a Carlsson je odlučio riješiti problem potpunim vanjskiim preobražajem automobila. Promjene počinju na prednjem dijelu, gdje je tuner postavio novi prednji branik sa bočnim usisnicima zraka i spojlerom koji se opciono može dobiti izrađen od karbonskih vlakana. Redizajnirana prednja maska posjeduje jednu hromiraniranu lajsnu sa tunerovim logom i sa rešetkom od nehrđajućeg čelika.

Na stražnjem dijelu je Carlsson ugradio spojler na poklopcu prtljažnika, a izduvni sistem je dobio hromirane završetke. Tuner je ponudio sportske opruge koje spuštaju automobil za 30mm, nove pragove i nove aluminijske naplatke veličine od 18 do 20-inča.

Promjene se nastavljaju u unutrašnjosti gdje se nalaze patosnice od velura, a kao ukras su upotrebljeni materijali poput drveta i karbonskih vlakana. Pločice na pragovima su osvjetljene, papučice su napravljene od legura, a korištene su i različite vrste kože za izradu unutrašnjosti.

Carlsson radi i na poboljšanjima motora u svom sjedištu u Merzigu u Njemačkoj.