Daleko od privrednog
4

Carlex Design pripremio Maybach u svijetu kamioneta

Klix.ba
U tuning kompaniji Carlex Design za osnovicu neobične prerade koristili su Mercedesovu X-Klasu od koje su na kraju napravili "Maybach pick-up".

U tuning kompaniji Carlex Design čije je sjedište u Poljskoj za osnovicu prerade iskoristili su Mercedesovu X-Klasu koja se sama po sebi smatra najluksuznijim kamionetom današnjice, a krajnji rezultat njihovog rada je dvobojni kamionet koji nekolicinom detalja podsjeća na Mercedesove modele s natpisom Maybach.

Za Carlex X-Klasu je s Maybacha S650 Cabriolet "posuđena" maska hladnjaka i polirane aluminijske felge, a i unutrašnjost automobila obložena je kožom u dvobojnoj kombinaciji kakva se nudi u pojedinim modelima Maybacha.

Većina karoserijskih komponenti koje ovu X-Klasu odvajaju od standardnog modela napravljena je od karbona, a upečatljivoj pojavi dodatno doprinosi dvobojna karoserija, novi odbojnici i znatno prošireni blatobrani.

S natpisom "Yachting Edition" stižu elementi od drveta koji trebaju biti podsjetnik na svijet luksuznih jahti, a među zanimljive detalje svakako spadaju i prednja sjedišta Recaro Sportster koja su također obložena kožom.

Carlex Design za cijeli posao (uključujući i automobil) zauzvrat traži 105.000 eura.