Samo 53 primjerka
0

"Buba" iz igre Gran Turismo Sport postaje stvarnost zahvaljujući tunerima

D. B.
Pravljenje automobila iz filmova, stripova i videoigara uvijek je zabavan projekt, no takva vozila su uglavnom za izložbe. Ipak, tuneri Prior Design i JP Performance su se potrudili da naprave izuzetak.

Tuneri su spremni za kupce napraviti Volkswagen Beetle, legendarnu Bubu, iz igre Gran Turismo Sport, a sve što je zainteresovanim potrebno jeste Buba proizvedena između 2011. i 2019. godine te novac.

Paket modifikacija je pripremljen uz dozvolu kompanije Polyphony Digital koja stoji iza igre Gran Turismo Sport, kao i Volkswagena, a košta 5.950 eura.

Prior Design je želio "ekstremni izgled originalnog automobila pretvoriti u realnost", a JP Performance ima dokumentarac o cijelom procesu.

Body kit uključuje nove lukove točkova, pragove, branike, integrisani stražnji difuzor i ogromni spojler, sve što ima automobil iz igre Gran Turismo Sport u kojoj je poznat po svojoj brzini i performansama.

Paket će biti dostupan za samo 43 primjerka.

O performansama nema informacija, ali se u dokumentarcu navodi da automobil pokreće redni petocilindrični motor, vjerovatno preuzet od Audija. U modelu RS3 taj motor razvija 394 KS.

Projekt se odvija u Kamp-Lintfortu u Njemačkoj, a čini se da će svi paketi biti uskoro rasprodani.