Tuning
68

Brabus tunirao Mercedes-Benz G500 4x4² na 493 KS

Klix.ba
Poznati tuner Brabus predstavio svoj novi proizvod baziran na novom Mercedesu G500 4x4².

Na Sajmu automobila u Frankfurtu bit će veoma zanimljivo, a Brabus ima pokazati mnogo toga. Tu su poboljšani GT S, G63 AMG i C63 S, kao i G500 4x4².

Mercedes-Benz G500 4x4² sada razvija 493 KS uz 710 Nm obrtnog momenta, a snaga se na sva četiri točka prenosi putem sedmostepenog automatskog mjenjače.

G500 4x4² nije zamišljen da bude veoma brz automobil, ali uprkos tome Brabusova verzija od 0 do 100 km/h ubrzava za 6.9 sekundi prije nego dostigne maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 210 km/h.

Tuner je postavio svoj izduvni sistem od nehrđajućeg čelika sa leptir ventilima koji se kontrolišu pomoću dugmeta na upravljaču. Eksterijer je djelomično promijenjen zahvaljujući komponentama koje su napravljene od karbonskih vlakana. Tu je i podno osvjetljenje, kao i crni naplaci od legura sa dvostrukim petokrakim dizajnom.

Unutrašnjost je presvučena Mastik crnom kožom. Alcantara je korištena za nebo i ponegdje u unutrašnjosti, a prisutni su i ukrasi od karbonskih vlakana.

Postavljene su i električni bočni stepenici, kao i pločice na pragovima od nehrđajućeg čelika sa osvjetljenim logom Brabusa.

Vezani članci