Cijena 42.500 eura
32

Brabus predstavio svoj drugi motocikl KTM 1300 R Edition 23

D. B.
Ugledni njemački tuner Brabus udružio se s kompanijom KTM te su zajedničkim snagama kreirali "luksuzni motocikl".

Riječ je o motociklu baziranom na modelu KTM 1290 Super Duke R EVO, koji pokreće V-twin motor od 1.301 ccm, a koji razvija 177 KS pri 8.000 obr/min. Brabus je potvrdio da će biti proizvedeno svega 290 primjeraka ovog "opasnog" motocikla.

Brabus i KTM su započeli svoju saradnju prošle godine na istom motociklu, a za 2023. godinu je tuner unaprijedio njegov izgled.

Također, ovo je tek drugi put da je Brabus radio na motociklu. Brabus 1300 R Edition 23 se nudi u dvije specijalne boje, a to su Superblack crna i Stealth siva boja, a sadrži i asortiman elemenata od karbonskih vlakana. Brabus je ugradio izduvni sistem s dvije cijevi, a 1300 R Edition je dobio Monoblock Z kovane točkove u Platinum crnoj boji koji doprinose tamnoj temi motocikla, a također su čvršći od standardnih.

Sjedište je ponovo presvučeno te prošiveno u Brabusovom "Crest" stilu, a ima i opciju grijanja. Crni ram doprinosti pomenutom tamnom izgledu i unikatan je za ovu ediciju motocikla.

Za udobnost pri vožnji, ali i agresivnost kada je poželjna, brine se najnovija WP APEX poluaktivna tehnologija suspenzije. Postoji pet dostupnih podešavanja, a to su Comfort, Street, Sport, Track i Advanced. Moguće je odabrati i Auto mod u kojem motocikl "bira" najbolje podešavanje.

Motocikl je ograničen na 290 primjeraka, po 145 u crnoj i sivoj boji. Bit će dostupan samo na određenim tržištima, a osnovna cijena iznosi 42.500 eura.