Crno i zlatno
3

Brabus predstavio još jedno izdanje na temu Mercedesove G-Klase

E. L.
Brabus 800 Black & Gold Edition je temeljito dorađen Mercedes-AMG G63 za koji treba izdvojiti nešto više od 380.000 eura.

Zasnovana na najsnažnijem Mercedesu G-Klase iza kojeg poslovično stoji AMG, Brabusova najnovija "crna i zlatna" kreacija deset je centimetara širi od standarnog modela G63, a ispod proširenih blatobrana „čuče“ jednodijelne 23-inčne ojačane aluminijske felge u boji zlata koja je svoje mjesto pronašla i na ogromnim kočnim čeljustima.

U Bottropu su na felge postavili gume Yokohama Advan Sport dimenzija 305/35, a crna karoserija "pojačana" je s karbonskim poklopcem motora na kojem se ističe poveći usisnik zraka, a tu su i dodatna LED svjetla iznad vjetrobranskog stakla.

U boji zlata koja se odlično snalazi u kombinaciji s prepoznatljivim Brabusovim crnilom je i nekolicina detalja u kožom obloženoj i luksuzno opremljenoj kabini, a u drugom redu u ovom slučaju ima mjesta samo za dva putnika.

Instaliranjem dva nova turbopunjača, uz ostale modifikacije, AMG-ov 4-litarski V8 motor umjesto standardnih 585 KS i 850 Nm proizvodi 800 KS i 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da Brabusov teškaš od 0 do 100 km/h stigne za 4,1 sekundu. Cijena: 380.672 eura.