Zvijer na steroidima
135

Brabus 800 Widestar je Mercedes-AMG G63 tuniran do savršenstva

Klix.ba
Brabus 800 Widestar je zapravo Mercedes-AMG G63 na najboljim tunerskim steroidima koje su propisali doktori iz Bottropa.

Brabus 800 Widestar debituje ove sedmice na Sajmu automobila u Ženevi, a radi se o projektu koji je odličan pokazatelj šta se dogodi G-Klasi kada joj pažnju posveti tuner s dugogodišnjim iskustvom i obogati je nizom poboljšanja.

Najočigledniji je široki body kit kojim su prošireni blatobrani, a time i samo vozilo za 10 cm. Time se dobio prostor za masivne 23-inčne naplatke, a kupci mogu odabrati i manji 20, 21 ili 22-inčni set. Oni koji izaberu najbolje specifikacije definitivno će se odlučiti za 23-inčne naplatke.

Naprijed su veliki usisnici zraka prijeko potrebni poboljšanom motoru i kočnicama, a dvostruki otvor na poklopcu motora jasno govori da se ne radi o "običnom" modelu G63.

Nazad je nova zaštita podvozja, kao i pokrivač rezervnog točka od karbonskih vlakana te krovni spojler. Na krovu su dva LED modula koja su podrška standardnim prednjim svjetlima. U branik su integrisana dodatna LED svjetla koja osvjetljavaju bočne strane vozila kada otvorite vrata.

Ispod haube se nalazi 4,0-litarski biturbo V8 motor koji isporučuje dodatnih 212 KS i 150 Nm obrtnog momenta, što znači da Brabus 800 Widestar razvija impresivnih 789 KS i 1.000 Nm. Ova snaga omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu prije nego SUV dostigne elektronski ograničenih maksimalnih 240 km/h.

Brabus je poradio i na unutrašnjosti, tako da će primjerak namijenjen sajmu u Ženevi imati unutrašnjost presvučenu Cuoio kožom s dijamantnim dezenom i crnim ukrasima, dok će nebo biti presvučeno Alcantarom.

Vezani članci