Mali crossover
16

Bolji izgled, više snage: Brabus tunirao Mercedes-Benz GLB

D. B.
Brabus ima sjajnu reputaciju kada je riječ o unapređivanju Mercedesovih automobila, a jedan od najnovijih projekata je GLB crossover.

Ove godine smo vidjeli Brabusove verzije Mercedesovih modela GLE, GLS i G-Klase, a sada je i mali crossover GLB prošao sličan, nešto suptilniji tretman.

Novi niži usisnici i dvodjelni spojler ukrašavanju prednji dio vozila, ali su ova dva dodatka kompatibilna samo s AMG-Line branikom. Veliki Brabusov "B" logo je zamijenilo trokraku Mercedesovu zvijezdu na rešetki hladnjaka, a na krovu su postavljena dva dodatna LED svjetla zbog kojih GLB izgleda nešto robusnije po uzoru na veću G-Klasu.

Primjetne promjene na stražnjem spojleru uključuju krvoni spojler koji se slaže s izmjenjenim prednjim branikom, a nazad su i crhni hromirani završeci izduvnih cijevi promjera 3,5 inča. GLB je dobio set 20-inčnih felgi koje dolaze sa Continental, Pirelli ili Yokohama gumama.

U unutrašnjosti su nove patosnice, aluminijske papučice, osvjetljeni pragovi vrata i još neki detalji.

Najveća promjena je napravljena ispod haube. GLB 250, odnosno njegov 2,0-litarski motor s turbopunjačem zahvaljujući remapiranju ECU jedinice sada razvija 46 KS i 80 Nm više, tako da ukupna snaga iznosi 267 KS i 430 Nm.

Brabus je poradio i na ovjesu pa je GLB niži za 1,2 inča, dok ga off-road opcija podiže za 1,4 inča.

Cijena još uvijek nije poznata.

Vezani članci