Unikatan primjerak
41

Bentley Continental Flying Spur pretvoren u pickup, košta 175.500 eura

D. B.
Luksuzni Bentley Continental Flying Spur pretvoren u pickup ponuđen je na prodaju.

Evropski proizvođači su napravili stidljive napore da ispune želju kupcima koji traže luksuzni pickup, ali je Mercedes X-Klasa kratko živio i postao komercijalni promašaj, dok BMW-ovi pickupi nikad nisu otišli dalje od konceptne faze. Audi je u potpunosti ignorisao ovaj segment, no ipak postoji jedan neobičan pickup premium brenda koji je dio Volkswagen Grupe. Ipak, treba reći da modificirani Continental GT nije zapravo Bentleyjevo djelo, nego je posao modificiranja obavila treća strana.

Riječ je o modelu Decandance, unikatu koji je nastao u radionici britanske kompanije DC Customs. Vlasnik je platio oko 140.500 eura da fantastični luksuzni sedan pretvori u pickup s moćnim 6,0-litarskim W12 twin-turbo motorom, koji razvija 500 KS. Projekt je baziran na modelu Continental Flying Spur iz 2005. godine, a automobil je doživio ogromne promjene od B stubova prema nazad. Ostao je bez stražnjih vrata i stražnjih sjedišta te je dobio prostor za teret koji je zahtijevao i uklanjanje većeg dijela krova. Međutim, automobil i dalje ima električni šiber i nešto prostora za prtljag iza dva preostala sjedišta.

Novi veliki prostor za teret je obložen pravom tikovinom jer je vlasnik želio da ova limuzina pretvorena u pickup podsjeća na dizajn krme čamca. Taj prostor sadrži niz fioka i ormarića za odlaganje manjih predmeta, kao i poseban prostor za dvije baterije.

Decadence je lakiran u tamno ljubičastu boju s izuzetkom haube koja je u Aston Martin sivoj boji. Raskošna unutrašnjost je presvučena u dvobojnu karamel kožu te sadrži mnogo drvenih detalja.

Unikatni Bentley Continental Flying Spur pickup se prodaje u Knaresboroughu u Velikoj Britaniji i košta 175.500 eura.

Vezani članci