Novi izgled, više snage
39

Audi RS7 i nakon Mansoryjevog tretmana izgleda impresivno

D. B.
Mansory je jedan od najpopularnijih tunera u svijetu, ali često ne iz pravih razloga jer su neki njegovi projekti prema mišljenju mnogih "pretjerani". Ipak, ima i onih koji su umjereni i zaista sjajni, a među njima je i Audi RS7 Sportback.

RS7 je lakiran u Nardo sivu boju te je dobio brojne karbonske komponente kako bi djelovao agresivnije. Taj agresivniji izgled je postignut postavljanjem masivnijeg prednjeg splitera i istaknutijeg stražnjeg difuzora, kao i malog spojlera na poklopcu prtljažnika. Masivniji pragovi također privlače pažnju te su također napravljeni od karbonskih vlakana.

Nekima se vjerovatno neće svidjeti otvori na prednjim blatobranima, kao i četiri završetka izduvnih cijevi jer oni koje ugrađuej Audi Sport na sve modele s RS oznakom su i dalje veoma poželjni i savršeni za najsnažniju verziju modela A7.

Unutrašnjost je presvučena kombinacijom plave i crne kože, a Mansory se riješio Audijevog logotipa na upravljaču te postavio vlastiti. Upravljač je presvučen kožom i ukrašen karbonom, a koža je čak i na podu, dok Alcantara krasi stubove.

Mansory je napravio određene promjene i ispod haube, tako da 4,0-litarski V8 twin-turbo motor sada razvija 770 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta te omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za tri sekunde.

Vezani članci