Monstrum na steroidima
16

Audi RS6 Avant je brutalni karavan koji razvija više od 1.000 KS

D. B.
Audijev automobil za sve, RS6 Avant je već postao superautomobil u ruhu karavana čak i u fabričkoj formi, no to ne znači da nije interesantan tunerima.

Naprotiv, Audijev 4,0-litarski twin-turbo V8 motor ima mnogo potencijala za povećanje snage, a to su između ostalih dokazale kompanije Pacific German i VF Engineering, koje su pripremile modificiranu verziju ogromne snage.

Automobil je dobio Stage 3 paket poboljšanja te sada razvija više od 1.000 KS i više od 1.000 Nm obrtnog momenta. Ekstremo modificirani karavan posjeduje TTE turbo, Eventuri sistem usisa zraka, unaprijeđene međuhladnjake i remapiranu ECU jedinicu. Agresivni zvuk je rezultat Akrapovič izduvnog sistema od titanija sa ovalnim završecima izduvnih cijevi.

Napravljene su i neke suptilne estetičke promjene pomoću body kita i ne tako suptilne folije, a standardne felge su zamijenjene 22-inčnim bronzanim setom. Postavljeni su i novi stabilizatori kompanije ABT Sportsline, kao i modificirani upravljač presvučen Alcantarom.

Da je ovaj karavan apsolutna zvijer govori i podatak da od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,7 sekundi te da dostiže maksimalnih 340 km/h.

Vrijednost ovog automobila nije objavljena.

Vezani članci