Snažni karavan
33

Audi RS4 Avant By ABT pretvoren u policijski automobil za sajam u Essenu

D. B.
Sajam automobila u Essenu otvara svoja vrata posjetiteljima ove sedmice, a ove godine je tu i modificirani Audi RS4 Avant u policijskom ruhu uređen za kampanju "Tune It! Safe!",

U proteklim godinama smo u sličnim izdanjima vidjeli različite modele, od Volkswagenovog Golfa do BMW-a i8, ali je ovo prvi put da je u centru pažnje praktični karavan. I to ne bilo kakav karavan, nego Audi RS4 Avant koji je modificirao poznati njemački tuner ABT. Ovaj automobil nosi oznaku RS4-R.

Pomenuti RS4-R je baziran na verziji prije facelifta, a dobio je i specijalnu foliju te plava svjetla. Glavna ideja kampanje "Tune It! Safe!" je da se pokaže kako se automobil može unaprijediti aftermarket poboljšanjima te i dalje ostati siguran za saobraćaj i ispuniti sve zakonske propise.

ABT-ov modificirani Avant je prvobitno predstavljen u martu 2018. godine na Sajmu automobila u Ženevu, a poboljšana verzija 2,9-litarskog biturbo V6 motora razvija 523 KS i 690 Nm obrtnog momenta. Dvostruki ovalni završeci izduvnih cijevi su zamijenjeni s četiri cijevi sa završecima od karbona promjera 102 mm.

Standardni napalci su zamijenjeni ABT-ovim 21-inčnim setom sa gumama dimenzija 275/25 ZR1 gumama. Lista poboljšanja je duga, od prilagodljivih opruga pa do sportskih stabilizatora.

Vezani članci