V8 razvija 780 KS
13

Audi RS Q8 je snažniji i agresivniji zahvaljujući Mansoryju

D. B.
Mansory nije baš poznat po svojim projektima baziranim na Audijevim modelima jer su mu Mercedes-Benz, BMW, Ferrari i Bentley u fokusu, no ipak se pronađe poneki primjer.

Mansory je prvi put modificirala jedan Audijev model 2020. godine, bio je to moćni karavan RS6 Avant, koji se pokazao kao zaista sjajan projekt. Međutim, došlo je vrijeme za drugi projekt baziran na jednom Audijevom modelu, a to je RS Q8. Tuner je pripremio vizuelna poboljšanja i promjene, ali je poradio i na performansama.

Što se tiče eksterijera, nemoguće je ne uočiti promjene prednje maske koje uopće nisu suptilne. Agresivniji branik ima veće usisnike zraka, a tu je i difuzor s karbonskom završnom obradom. Hauba je više izvajana te također ima pomenutu karbonsku završnu obradu, dok je ostatak karoserije lakiran u zelenu boju. Žuti detalji se nalaze na branicima, felgama i kočionim kliještima, a vrijedno je i spomenuti da su sve karbonske komponente proizvedene u Mansoryjevim autoklavima.

Mansory je poradio na 4,0-litarskom V8 motoru, koji je sada povezan s novim izduvnim sistemom napravljenim u Mansoryjevoj radionici. Načinjene su još neke manje promjene, a sve je kombinovano s modificiranom ECU jedinicom. Kao rezultat promjena, pomenuti V8 razvija 780 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,3 sekunde i dostiže maksimalnih 320 km/h.

Prijanjanju snažnog SUV-a doprinosi set 24-inčnih felgi s masivnim gumama dimenzija 295/30 R24 naprijed i 355/24 R24 nazad.

Vezani članci