Udruženi rad
270

Audi Q7 ABT Vossen: Samo deset primjeraka

Klix.ba
Izuzetno atraktivan Audi Q7 rezultat je zajedničkog poduhvata njemačke tuning kompanije ABT Sportsline i američke kompanije Vossen.

U nastojanju da najveći Audijev SUV učine zanimljivijim i atraktivnijim, u kompanijama ABT i Vossen pripremili su adekvatne komponente s kojima je Q7 vizuelno znatno odskočio od standardne verzije.

U ABT-u su brojčano limitiranu ediciju opremili karoserijskim komponentama koje uključuju novi prednji odbojnik, proširene blatobrane, veće obloge pragova, redizajniran zadnji difuzor zraka i novi zadnji spojler. Drugačiji su i završeci izduvnog sistema, a svih deset (numerisanih) primjeraka obojeno je Stealth sivom bojom.

Promjene u unutrašnjosti automobila uključuju alkantarom obložena sjedišta i nekoliko karbonskih elemenata na kontrolnoj tabli, oblogama vrata, centralnoj konzoli...

Vossen Wheels u ovom slučaju je napravio i isporučio 22-inčne ojačane aluminijske felge čija boja odgovara boji karoserije, a razvijene su isključivo za ovu ediciju čija cijena još uvijek nije objavljena.