Znatno više snage
11

Ares Design od G-Klase napravio čudovište

Klix.ba
Kompanija Ares Desing iz Modene, koju je osnovao bivši direktor Lotusa Dany Bahar 2015. godine, pažnju je posvetila Mercedesovoj G-Klasi te ju je pretvorila u čudovište.

Najsnažnija G-Klasa koju je danas moguće kupiti zapravo je G65 AMG s V12 motorom koji isporučuje 621 KS. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno nešto više od 5 sekundi, a u Aresu su se potrudili da znatno povećaju snagu motora.

Ares Design je predstavio svoju G-Klasu pod nazivom X-Raid za koju bazu predstavlja Mercedes-AMG G63. X-Raid pokreće isti AMG-ov 5,5-litarski V8 motor koji je u ovom slučaju tuniran na 760 KS. Maksimalna brzina iznosi 249 km/h.

Paneli karoserije su napravljeni od karbonskih vlakana i aluminija, čime je težina SUV-a smanjena za 200 kg u odnosu na fabričku verziju. X-Raid je dobio 22-inčne točkove, kao i specijalni upravljač. Ares je učinio sve kako bi i unutrašnjost bila dosta drugačija. Sjedišta su presvučena Nappa kožom, a nazad su odvojena VIP sjedišta.

Za nekoliko mjeseci će Ares predstaviti i coupe baziran na Bentley Mulsanneu. Oba automobila će se proizvoditi u kompanijinom novom postrojenju u Modeni.