{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


APR transformisao Volkswagen Atlas u SUV visokih performansi

Klix.ba
16.8.2018. u 11:14
2
2
APR transformisao Volkswagen Atlas u SUV visokih performansi
2
Tuner APR je specijalizovan za tuniranje automobila iz Volkswagen Grupe, a najnoviji projekt je bio Atlas, SUV sa sedam sjedišta.
APR je Atlas pretvorio u moćnu zelenu mašinu te je znatno povećao njegovu snagu i novi ovjes, čime mu je osigurana kombinacija brzine i offroad mogućnosti.

Tuner je svoj rad započeo na Atlasovom 2,0-litarskom motoru, a potom je ugradio niz poboljšanja uključujući novi turbopunjač iz Golfa R, usise od karbonskih vlakana, crijeva turba, cat-back auspuh. Rezultat modifikacija je to što sada pomenuti 2,0-litarski motor isporučuje 350 KS i 475 Nm obrtnog momenta u poređenju sa standardnih 235 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

APR je poradio i na ovjesu te na kočnicama, a SUV je podignut za 38 mm te je dobio set 20x9-inčnih naplataka s Toyo Open Country M/T gumama. Kočiona kliješta sa šest klipova su zadužena za zaustavnu moć.

Zasad je ovo jedini ovakav Atlas, ali tuner razmišlja da ova rješenja ponude na tržištu. Njegovi proizvodi bi se mogli lako primijeniti i za neke druge modele.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: