Spreman za stazu
11

APR na sajam SEMA stigao s Golfom R RLMS

Klix.ba
Kao što je ranije najavljeno, tuner APR specijalizovan za Volkswagenove automobile je na sajam SEMA stigao sa Golfom R RLMS.

Radi se o specijalnom Golfu R, snažnom hatchbacku s oznakom RLMS koji je spreman za stazu. Pokreće ga 2,0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem koji isporučuje 536 KS. Automobil je znatno unaprijeđen APR-ovim 3+ turbopunjačem, a dobio je dvodjelne naplatke s Toyo gumama, kao i široki body kit.

APR je svoj RLMS pripremio za stazu tako što je postavio sportska sjedišta s OMP pojasevima, a za bolju sigurnost je ubačen i sigurnosni kavez te protivpožarni aparat.

Inače, aktuelni Golf R polako odlazi u penziju, a nova generacija je već u fazi razvoja. Navodno će koristiti 2.0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem, ali u kombinaciji s 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom. Snaga bi trebala dostići 400 KS te se na sva četiri točka prenositi preko sedmostepenog automatskog mjenjača.

Očekuje se agresivniji izgled zahvaljujući komponentama od karbonskih vlakana, veći usisnici zraka te četiri izduvne cijevi.