Diskretno i efektno
9

Alpha-N-Performance nudi BMW M4 po uzoru na M3 CRT

Klix.ba
Njemačka tuning kompanija Alpha-N-Performance pripremila je lakše i snažnije izdanje BMW-a M4, a inspiraciju su pronašli u modelu M3 CRT (Carbon Racing Technology) koji je 2011. godine M odjel ponudio u samo 67 primjeraka.

Bez nepotrebnih i prečesto kontraproduktivnih karoserijskih detalja na karoseriji u ANP-u su model M4 doradili po uzoru na posao koji su prije nekoliko godina na modelu M3 uradili inžinjeri koji svoju platu zarađuju u BMW-ovom M odjelu.

U odnosu na standardni model, ANP-ov M4 CRT dobio je karbonski usmjerivač zraka na prednjem odbojniku, a tu je i fiksni karbonski spojler na poklopcu prtljažnika s kojim pri brzini od 200 km/h zadnju osovinu pritišće dodatnih 53 kilograma.

Iza naziva EVOX Stage 1 krije se kit za povećanje snage trolitarskog 6-cilindarskog biturbo motora s kojim kupci u ovom slučaju umjesto standardnih 431 KS i 550 Nm mogu računati na 518 KS i 685 Nm, što je 58 KS i 85 Nm više od potencijala motora koji BMW nudi uz nedavno predstavljen najsnažniji model M4 CS koji od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,9 sekundi i razvija 280 km/h.

Alphin M4 opremljen je podesivim amortizerima (Öhlins Road & Track), a standardne felge zamijenjene su 20-inčnim kompletom felgi (HRE Performance Wheels) na kojima su gume Michelin Pilot Super Sport dimenzija 265/30 naprijed i 295/30 nazad. Priča završava s novim prednjim sjedištima (Recaro Pole Position) s kojima stižu i adekvatni Sabeltovi sigurnosni pojasevi.