Snažni sedan
25

ABT tunirao Audi RS3 na 500 KS

Klix.ba
Tuner ABT Sportsline pripremio je novi performance paket namijenjen sedanu Audi RS3 koji podrazumijeva povećanje snage i kozmetičke promjene.

Audi RS3 sedan pokreće 2,5-litarski motor koji razvija 400 KS, ali je njegova snaga zahvaljujući magiji ABT-a povećana na 500 KS. To je značajno povećanje snage, a tuner ga je postigao pomoću ABT Engine Control (AEC) jedinice koju samostalno razvija. AEC je ključan, ali je ABT dodao i još nekoliko dijelova za visoke performanse.

Tuner nudi i ABT međuhladnjak te izduvni sistem od nehrđajućeg čelika. Ove tri komponente su spakovane u ABT Power R paket. Sedan od 0 do 100 km/ ubrzava za 3,7 sekundi prije nego dostigne maksimalnih 280 km/h.

ABT je pripremio i opcioni aerrodinamički paket koji uključuje nekoliko tunerovih dijelova poput prednjeg lip spojlera, rešetke hladnjaka i drugih dodataka. ABT je unaprijedio ovjes svojim komponentama, a tu su opruge i stabilizatori. Kočnice su unaprijeđene, a u ponudi su 19 i 20-inčni naplaci. Automobil je dobio ABT-ov lonac s dvije završne crne hromirane cijevi promjera 102 milimetra.

Tuner je posvetio pažnju i unutrašnjosti koju je ukrasio detaljima od karbonskih vlakana prisutnih na upravljaču, bazama sjedišta i na drugim mjestima. ABT-ov logo je ušiven u naslone za glavu prednjih sjedišta.

Vezani članci