Tuning
30

ABT pripremio još snažniji Audi SQ5

Klix.ba
Iz njemačke tuning kompanije ABT Sportsline stiže pojačana verzija Audijevog dizelskog crossover modela SQ5 s motorom koji u ovom izdanju razvija 365 konjskih snaga.

Audi je ove godine premijerno predstavio najsnažniju dizelsku verziju svog modela SQ5 koji pokreće trolitarski biturbo TDI motor u koji je "smješteno" 340 konjskih snaga i 7000 Nm obrtnog momenta. Ubrzo nakon premijere iz ABT-a je ponuđeno izdanje sa 360 konjskih snaga i također 700 Nm najvećeg obrtnog momenta.

I kada su svi već mislili da u ABT-u neće ići korak dalje, iz renomirane njemačke tuning kompanije stigla je još snažnija dizelska SQ5 verzija sa spomenutim motorom koji razvija 365 konjskih snaga i 710 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Iako zvaničnih podataka o performansama pojačanog Audijevog crossovera za sada nema, svakako se očekuje da će biti bolje od serijske verzije automobila koji od 0 do 100 km/h stiže nakon 5,1 sekundu, na putu prema elektronski ograničenoj maksimalnoj brzini koja iznosi 250 km/h.

Pored dodatnih konjskih snaga u ABT-u su za SQ5 pripremili diskretan aerodinamički paket karoserijskih komponenti koji uključuje novu masku hladnjaka, drugačije obloge pragova, proširene blatobrane i zadnji spojler. Kupcima će se ponuditi nekoliko različitih modela felgi promjera od 20 do 22-inča, a u ponudi su i distanceri, kao i mogućnost instaliranja podesivog ovjesa.

Osim novih brendiranih tepiha, unutrašnjost automobila je u ovom slučaju ostala nepromijenjena.