Dvije nove opcije
7

ABT predstavio dorađeni Audi S5 Sportback i TT RS: Prvi za Evropljane, drugi za Amerikance

E. L.
ABT dorađeni dizelski Audi S5 nudi Evropljanima, a turbobenzinski TT RS Coupe namijenjen je kupcima u Sjevernoj Americi.

U renomiranoj njemačkoj tuning kompaniji ABT Sportsline paralelno su predstavili dvije varijacije na temu Audijevih modela S5 Sportback i TT RS Coupe.

S5 Sportback koji za ovu priliku pokreće trolitarski turbodizelski V6 motor namijenjen je isključivo kupcima u Evropi, a u Kemptenu su snagu motora sa standardnih 347 povećali na 384 KS. Porasla je i vrijednost najvećeg obrtnog momenta koja umjesto 700 sada iznosi 760 Nm.

Dorađeni S5 do "stotke“ stiže za 4,7 sekundi, a kupci u paketu mogu računati i na nekoliko novih karoserijskih komponenti, rekalibriran adaptivni ovjes i nove 20-inčne točkove.

Za kupce u Sjevernoj Americi ABT je pripremio Coupe TT RS čiji 2,5-litarski 5-cilindarski turbobenzinski motor koji umjesto standardnih 400 KS i 480 Nm najvećeg obrtnog momenta raspolaže s 453 KS i 529 Nm najvećeg obrtnog momenta. Pored karbonskih karoserijskih komponenti i otvorenijeg izduvnog sistema, Coupe se može dobiti na 19 ili 20-inčnim točkovima.