Prva faza
46

ABT predstavio Audi RS5 s 510 KS

Klix.ba
U slučaju da nekome nije dovoljan potencijal koji nudi aktuelni tvornički RS5 Coupe, u renomiranoj njemačkoj tuning kompaniji ABT imaju adekvatan odgovor.

Audi je na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi predstavio novi RS5 Coupe ispod čijeg se poklopca motora krije novorazvijeni 2,9-litarski V6 motor koji uz asistenciju dva turbo punjača nudi 450 KS i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Za kupce kojima se proračun odjela Audi Sport učinio preskromnim, ABT je pripremio prvi paket povećanja snage motora s kojim stiže dodatnih 60 KS i 80 Nm obrtnog momenta, a za dodatni potencijal potrebno je izdvojiti 4.760 eura.

U ABT-u još uvijek nisu objavili podatke o novim performansama, definitivno, jednog od najljepših automobila današnjice, ali nema sumnje da će njihova kreacija nadmašiti mogućnosti tvorničkog modela koji bez limitatora stiže do 280 km/h, a od 0 do 100 km/h mu treba samo 3,9 sekundi.

Slična "priča" uskoro će vjerovatno biti ponuđena i uz nadolazeće Audijeve modele RS5 Sportback i RS4 Avant koje će, također, pokretati spomenuti motor kojim je Audi zamijenio svoju dugogodišnju atmosfersku V8 opciju.