|

ABT-ov Golf R raspolaže s 350 konjskih snaga

ABT-ov Golf R raspolaže s 350 konjskih snaga
38
Klix.ba
6.5.2019. u 10:11
14
komentara
38

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
U njemačkoj tuning kompaniji ABT očigledno se ne slažu s aktuelnim WLTP normama zbog kojih je Volkswagen morao prigušiti snagu motora u najsnažnijem Golfu.
I dok su u Volkswagenu morali prigušiti snagu motora u Golfu R koji nude ove godine, a sve zbog ispunjavanja zahtjeva koje diktiraju aktuelni WLTP normativi, u renomiranoj njemačkoj tuning kompaniji ABT vlasnicima Golfa R nude opciju s kojom četverocilindarski dvolitarski turbobenzinski motor umjesto 300 isporučuje 350 konjskih snaga.

Za više snage i više obrtnog momenta (440 umjesto standardnih 400 Nm) u Kemptenu su se pozabavili rekalibriranjem centralne upravljačke jedinice, a s novim potencijalom motora u ponudi je i adekvatno dorađen ovjes koji sa sobom donosi čvršće stabilizatore, niže opruge i unaprijeđene amortizere.

Ponuda aluminijskih felgi ide od 18 do 20 inča, a pažljiviji posmatrači uočit će da se vanjština ABT-ovog Golfa R razlikuje od originala samo po crnim četverostrukim završecima izduvnog sistema. Podaci o performansama jednog od najboljih "sleepera“ današnjice nisu objavljeni.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...