Uz niz modifikacija
69

ABT-ov Audi RS7-S je spreman za borbu sa superautomobilima

D. B.
ABT Sportsline je predstavio svoj novi paket poboljšanja namijenjen modelim Audi RS7 Sportback i RS7 Sporback Performance nazvan RS7-S. Novi paket je mjesto našao ispod snažnijeg RS7-R, koji ABT prodaje u protekle dvije godine.

Tipično, 4,0-litarski twin-turbo V8 motor iz modela RS7 razvija 600 KS u standardnoj verziji i 630 KS u modelu RS7 Performance, no softverskim modifikacijama je ABT povećao snagu na impresivnijih 720 KS i 950 Nm obrtnog momenta. Unaprijeđeni motor je dobio novi izduvni sistem s elektronski prilagodljivim ventilima.

Iz ABT-a nisu otkrili za koliko RS7-S ubrzava od 0 do 100 km/h, no definitivno može bolje od 3,4 sekunde koliko je potrebno standardnom modelu.

Tuner je opremio RS7-S novim opugama i stabilizatorima na prednjoj i stražnjoj osovini radi poboljšanja upravljivosti. Tu je i set 22-inčnih ABT felgi te kompletan aerodinamički paket s prednjim lip spojlerom, pragovima i stražnjim lip spojlerom, a sve komponente su napravljene od karbonskih vlakana.

Unutrašnjost je također doživjela promjene, ručica mjenjača sadrži karbonski detalj, RS7-S oznaka je uvezena u sjedišta, dok ABT natpis krasi naslon za glavu. U unutrašnjosti su i nove patosnici. Među opcijama se nalaze sportska podešavanja ovjesa, upravljač presvučen Acantarom s markerom u sredini, karbonske lopatice za promjenu stepena prijenosa, kao i karbonski detalji na armaturnoj ploči. Uz doplatu će ABT presvući automobil zaštitnom folijom.

Kompletan paket nije jeftin te košta 48.900 eura plus 5.940 eura za ugradnju. Svi dijelovi imaju petogodišnju garanciju.