Najbolje na kraju
32

ABT-ov Audi RS6 Avant pokreće 735 konjskih snaga

Klix.ba
U poznatoj njemačkoj tuning kompaniji ABT za osnovicu su iskoristili nedavno predstavljen model RS6 Avant Performance Nogaro Edition u čijem su nastanku već asistirali odjelu Audi Sport.

ABT i Audi Sport "krivci" su za nastanak brojčano ograničenog izdanja (150 primjeraka) porodičnog trkaćeg Audija RS6 Avant Performance Nogaro Edition čiji 4-litarski biturbo V8 motor razvija 705 konjskih snaga i 880 Nm najvećeg obrtnog momenta.

I kada su svi pomislili da je posljednja verzija Audijevog odlazećeg modela RS6 pojačana do krajnjih granica, u ABT-u su se još jednom pozabavili "über karavanom" iz Ingolstadta, a konačan rezultat je 50 primjeraka RS6 Plus Avant Performance Nogaro Edition, u čiji je motor "ugurano" još 30 konjskih snaga i 40 Nm obrtnog momenta.

Automobil koji od 0 do 100 km/h stiže za 3,1 sekundu (i iza najsnažnijeg Audija R8 u trci ubrzanja na 402 metra kasni samo 0,3 sekunde) postavljen je na novim 22-inčnim točkovima, a karoserija je opremljena s nekoliko novih karbonskih elemenata, zaključno s izrazitijim prednjim usmjerivačem zraka.

Znatno lakši Audi RS6 Avant nove generacije očekuje se sredinom 2020. godine, godinu nakon predstavljanja nešto slabijeg modela S6 Avant.

Vezani članci