Uvijek može bolje
9

ABT-ov Audi RS5 je još snažniji i atraktivniji

D. B.
Audi RS5 je jedan od najboljih sportskih coupea na tržištu, ali ABT-ovi eksperti uvijek pronađu način za poboljšanja.

ABT Sportsline je tunirao Audijev model RS5, učinio ga još snažnijim i atraktivnijim, ali bez pretjerivanja.

Mehanička poboljšanja u odnosu na standardni RS5 Coupe uključuju usisnike zraka, dodatne komponente hladnjaka i naprednu AEC kontrolnu jedinicu. Snaga 2,9-litarskog V8 twin-turbo motora povećana je za 79 KS i 80 Nm tako da sada razvija 523 KS i 680 Nm obrtnog momenta.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h se obavlja za 3,6 sekundi, što je manje za 0,3 sekunde u odnosu na standardni model. Maksimalna brzina primjeraka s keramičkim kočnicama može biti povećana sa 280 na 300 km/h kada se naruči s opcionim RS Dynamics paketom.

ABT je pripremio prednje i stražnje stabilizatore, a prilagodljive opruge mogu spustiti automobil za 25 mm. I u tom slučaju će biti dovoljno prostora za 21-inčne felge, koje su u ovom slučaju u Racing mat zlatnoj boji te prave kontrast karoseriji lakiranoj u Sonoma metalik zelenu boju.

Promjene eksterijera su skromne, a sastoje se od novih karbonskih oznaka na blaotobranima, ventilacijskih otvorima u sjajnoj crnoj boji i novog spojlera na prtljažniku.

ABT je ugradio i ulazna svjetla koja projektuju njegov logo na tlo prilikom otvaranja vrata. Ostale modifikacije podrazumijevaju karbonska sjedišta, karbonske detalje na armaturnoj ploči, upravljaču i ručici mjenjača, kao i kožne presvlake.

Vezani članci