Snažniji i ljepši
21

ABT-ov Audi RS3 Sportback ima 500 KS

Klix.ba
Njemački tuner ABT Sportsline predstavio je svoju verziju Audija RS3 Sportback.

Sa 400 KS koje razvija petocilindrični 2,5-litarski motor s turbopunjačem, može se reći da Audi RS3 Sportback ima impresivu snagu za svoju veličinu, no, onima kojima je teško ugoditi rješenje nudi poznati tuner ABT Sportsline.

ABT je snagu pomenutog 2,5-litarskog motora povećao na 500 KS, dok podataka o obrtnom momentu zasad nema. Automobil je dobio nove opruge, a prilagodljivi ovjes je još uvijek u fazi razvoja. Postavljen je specijalni izduvni sistem s četiri crna završetka promjera 102 mm, tako da je naglašen sjajan zvuk motora. ABT nudi vlastite 19 ili 20-inčne naplatke iza kojih se kriju masivni diskovi promjera 380 mm.

Bit će interesantno vidjeti koliko je ovaj RS3 brži u odnosu na standardnu Audijevu verziju koja već predstavlja mali superautomobil s obzirom na činjenicu da od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu te dostiže maksimalnu brzinu od 280 km/h nakon uklanjanja blokade.

Tuner je poradio i na vanjskom izgledu, dodao je prednji lip spojler, rešetku hladnjaka s RS3 logom, kao i dodatke na stražnjem braniku. Unutrašnjost krase komponente od karbonskih vlakana, nove patosnice i drugi detalji.