Snažniji i atraktivniji
38

ABT-ov Audi A6 Avant je dokaz da tuning dizelaša još uvijek ima budućnost

Klix.ba
U septembru 2017. godine s epojavila informacija da Audi planira iskoristiti dizelski motor za novu generaciju modela S6 (i S7 Sportback), ali ovakav sedan još uvijek nije predstavljen. Ipak S6 je viđen bez kamuflaže te se vjerovatno bliži taj trenutak. Za one koji ne mogu čekati, tuner ABT je pripremio nešto zanimljivo.

Ukoliko ne možete čekati S6 ili ste pak zabrinuti da modela S6 sa TDI motorom neće biti, onda poznati njemački tuner ABT ima rješenje. Firma iz Kemptena je za Sajam automobila u Ženevi pripremila poboljšanu verziju modela A6 Avant s 3,0-litarskim V6 dizelskim motorom.

Standardni model s TDI motorom razvija 282 KS i 620 Nm obrtnog momenta, ali je ABT iz njega izvukao 326 KS i 670 Nm obrtnog momenta tako da su sada za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne dvije desetinke manje jer Audi do "stotke" stiže za 5,5 sekundi.

Osim poboljšanja V6 motera ABT je pripremio i suptilni aerodinamički paket za luksuzni karavan. Naprijed je spojler sjajne crne boje te dekorativna lajsna, dok je nazad također sjajni crni difuzor. Automobil je dobio tamne 21-inčne naplatke od legura sa Continental gumama dimenzija 255/35 R21. U unutrašnjosti je ABT brendirano start/stop dugme te LED projektori kompanijinog loga ugrađeni u vrata.

Vezani članci