Projekt njemačkog tunera
28

ABT elektrificirao i tunirao Volkswagen T6 Transporter za sajam u Ženevi

Klix.ba
ABT-ov e-Transporter definitivno će privući pažnju na Sajmu automobila u Ženevi gdje će debitovati kao šarena i sportska verzija njemačkog elektrificiranog Volkswagen T6 Transportera.

Konvencionalnija verzija bez velikih naplataka i zelenih ukrasa naći će se u prodaji u Njemačkoj u trećem kvartalu ove godine, a neka oprema će biti dostupna za uljepšavanje.

Pomenuti e-Transporter namijenjen Sajmu automobila u Ženevi ima body kit koji je proizveo poznati tuner ABT, a koji uključuje branike, 20-inčne naplatke, set opruga koje ga spuštaju, a inspiraciju za zelene, crne i sive ukrasne detalje predstavlja ABT-ov Audi RS6-E prototip.

ABT-ov e-Transporter je dobio električni motor koji proizvodi 110 KS i 200 Nm, bateriju kapaciteta 37,3 kWh koja omogućava domet od 208 km. Nešto kasnije će biti dostupna i baterija od 74,6 kWh koja će omogućiti domet od 400 km.

Kombiji nerijetko prevoze teret, tako da e-Transporter ima 6,7 kubnih metara prostora u unutrašnjosti. ABT nudi i verziju baziranu na modelu T6 Caravelle fokusiranu na transport ljudi, a ne tereta.

ABT Sportsline je jedno od najvećih imena u svijetu tunera koji rade na modelima iz Volkswagen Grupe, a sada se širi zahvaljujući podružnici ABT e-Line. Ovaj odjel se fokusira na elektrifikaciju VW modela. To započinje e-Transporter, ali je planiran i e-Caddy u budućnosti.

Vezani članci