Tritium će proizvesti samo 11 primjeraka svog superautomobila, a svaki vrijedi bogatstvo

Tritium će proizvesti samo 11 primjeraka svog superautomobila, a svaki vrijedi bogatstvo
2
D
DP
23.3.2020. u 16:01
5
komentara
2

dijeljenja
Tritium će proizvesti samo 11 primjeraka svog superautomobila, a svaki vrijedi bogatstvo
Finska kompanija Tritium radi na projektu koji se zove "najprilagodljiviji superautomobil na svijetu". Premijera je zakazana za Sajam automobila u Monacu tokom juna, ako se steknu uvjeti za održavanje manifestacije.
Riječ je o intrigantnom konceptu koji će biti proizveden 11 primjeraka, a svaki od njih bit će napravljen po želji kupaca. Prednji dio vozila neodoljivo podsjeća na Lamborghini Aventador, a na stražnjoj strani dominira velika rešetka.

Za razliku od Aventadora koji je inspiracija kreatorima, Tritium je električno vozilo od 671 KS s opsegom vožnje od 299,34 kilometra.Šasija Tritiuma je slična karbonskoj konstrukciji bolida F1. Čak i nakon kupnje vozila, vlasnici će moći mijenjati njegov vanjski dio zamjenom karoserijskih panela. Razlikuje se od BMW Z1, čija se boja može promijeniti za jedno popodne promjenom vanjskih panela. Za ovaj postupak potreban je osnovni ručni alat.

Tritium kaže da je električni automobil nastao u saradnji stručnjaka koji su svoje znanje potvrdili u područjima kao što su dizajn jahti i audio opreme, piše Car Buzz.Tritium električni automobili koštat će oko 1,1 milion eura i ostat će san ljubiteljima automobila prosječne platežne moći. Kompanija se suočava s preprekama u organizaciji debija uslijed krize koja je nastala zbog epidemije koronavirusa.

Ostaje se vidjeti hoće li njegov jedinstveni koncept promjene panela karoserije prihvatiti i drugi proizvođači sportskih automobila.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...