|

Toyota će zamijeniti pedale gasa vlasnicima nezadovoljnim popravcima

Toyota će zamijeniti pedale gasa vlasnicima nezadovoljnim popravcima
0
F
FENA
23.3.2010. u 20:58
0
komentara
0

dijeljenja
Toyota će zamijeniti pedale gasa vlasnicima nezadovoljnim popravcima Foto: AP
Toyota je naložila svojim predstavništvima u SAD-u da zamijene pedala gasa na vozilima čiji su vlasnici nezadovoljni popravcima obavljenim nakon opoziva miliona vozila zbog nekontroliranih ubrzavanja, objavio je u utorak The New York Times.
U servisima Toyotinih predstavništva, mehaničari su do sada umetali metalne pločice među opruge mehanizma pedale gasa, kako bi se smanjilo trenje koje je navodno moglo izazvati zaglavljivanja pedale kod oko četiri miliona opozvanih vozila.

Japanski je proizvođač automobila prošloga četvrtka uputio bilješku predstavništvima, datiranu s ožujkom 2010., s uputama da se pedale gasa mogu zamijeniti samo na vozilima koja su već popravljena, a njihovi vlasnici to izrijekom zatraže.

- Zamjena pedale gasa može se temeljiti samo na zahtjevu kupca. Trgovci ih ne trebaju nagovarati na zamjenu pedale, citira NY Times upute Toyote.

Prema podacima američke Uprave za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA), više od 100 vlasnika Toyotinih vozila požalio se na probleme s iznenadnim ubrzanjima vozila i nakon što su popravljeni u servisu tvrtke.

Toyota je opozvala više od osam miliona vozila u svijetu, zbog zaglavljivanja pedale gasa ili zapinjanja pedale za podne prostirke, što je narušilo ugled tvrtke ranije poznate po kvalitetnim i pouzdanim vozilima, te dovelo do istrage američke vlade i saslušanja u Kongresu.

U bilješci o zamjeni pedale gasa Toyota navodi da se ta mjera odnosi na modele opozvane u siječnju: Avalon, godina proizvodnje 2005-10., Camry i Tundra 2007-10.; Corolla, Matrix i RAV4 2009-10., Sequoia 2008-10. i Highlander 2010.

Dužnosnici Toyote i NHTSA nisu komentirali izvješće NY Timesa.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.