Koštao ga mali incident
94

Tom Cruise je na Bugattijevoj "crnoj listi", više nikada ne može kupiti automobil

D. B.
Holivudski glumac Tom Cruise više nikad u svom životu neće moći kupiti Bugattijev automobil, ali on je samo jedna u nizu slavnih osoba s istom zabranom.

Egzotični i luksuzni automobili idu uz slavne zvijezde, bilo da je riječ o glumcima, sportistima ili youtubera, a ovi četverotočkaši između ostalog naglašavaju njihiov status u hijerarhiji slave. Bez obzira da li je riječ o Ferrariju, Lamborghiniju ili Royce-Rollsu, sjesti iza upravljača nekog od ovih automobila jedna je od najvećih prednosti bogatih i slavnih osoba.

Međutim, holivudski glumac Tom Cruise u svom životu neće moći kupiti Bugattijev automobil jer se nalazi na "crnoj listi" ove kompanije. Francuski brend, koji je poznat po jednim od najbržih automobila svijeta, također ima striktna pravila za svoju klijentelu. Vlasnici Bugattijevih automobila ne samo da moraju godišnje potrošiti 21.000 dolara na održavanje, nego moraju i mijenjati gume svakih 16.000 kilometara. Cijena samog automobila se kreće od 3 do 12,5 miliona dolara ovisno o modelu, a održavanje također itekako košta.

Međutim, ništa od ovoga ne sprečava Cruisea da kupi novi Bugatti, nego je problem nastao kao posljedica manje incidenta iz 2006. godine, kada se na premijeri svog filma "Mission Impossible 3" mučio da otvori vrata suvozača. Koliko god bizarno bilo, Cruiseov neuspješni pokušaj otvaranja navodno zaključanih vrata, koji se dogodio prije 18 godina, rezultirao je zabranom kupovine Bugattija.

Tog "kobnog" dana je Cruise bio u društvu supruge Katie Holmes, međutim, u Bugattiju su očigledno smatrali da su trenuci mučenja s otvaranjem vrata previše sramotni da bi luksuzni brend dopustio glumcu da ih ponovi.

Na Bugattijevoj "crnoj listi" su i druge slavne ličnosti kao što su Floyd Mayweather, Flo Rida, Simon Cowell i Jenson Button.

Zabrana vjerovatno ne "boli" većinu njih, jer sam Cruise u svojoj garaži ima niz luksuznih automobila, a navodno još uvijek je u njegovom posjedu i "zloglasni" Bugatti Veyron koji mu je i donio probleme.