Sarajevo off road
517

Terenci na ispitu: Gas, "divlje zvijeri" od vozila i visoka doza adrenalina u ilidžanskom blatu

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Treći Sarajevo off road rally 2017. danas je završio i drugu fazu takmičenja. Nakon dokazivanja na Igmanu zaljubljenici u adrenalinske sportove i off road trke prešli su parking kod rijeke Željeznice i Mosta spasa gdje su imali dva ispita spretnosti.

Vrhunski opremljena vozila sa dodatnom zaštitom, gas "do daske" i veliko uzbuđenje zbog visoke doze adrenalina najbolje opisuje atmosferu na ovom takmičenju.

"Trka se jučer odvijala kroz šumu na Igmanu, a danas smo vozili na poligonu kod rijeke Željeznice i vozači su morali pokazati svoju spretnost. Imamo soft i hard kategorije. Za hard kategoriju učesnici moraju imati maksimalno spremna vozila, te imati tzv. kavezni oklop. Ovo je trka za šampionat BiH", kazao je za Klix.ba Sanin Žutić iz AMK SA-Offroad kluba koji je organizator trka.

U trci je učestvovalo 50 posada iz BiH, Srbije i Crne Gore. Za regularnost trke pobrinula su se dvojica sudija koji su mjerili vrijeme i provjeravali opremu, te pratili pravilnost trke.

Nagrade su dodijeljene po klasama i klubovima. Za prvo mjesto daje se ljetovanje u Turskoj (hard) i putovanje za 1. maj u Prag ili Toskanu (soft) koje poklanja sponzor Centrotrans.

Prva tri mjesta među ekipama osvojili su klubovi Grandherceg, Kozara i Hercegovina. Kada su u pitanju pojedinačni plasmani u soft kategoriji najbolji je bio Aleksandar Blagojević iz kluba Eko Drina, dok su iza njega Penava Ćane - Herceg i Benjamin Šušak - Grand. U hard kategoriji pobjednik je Ivica Šarić i kluba Grand, na drugom mjestu je Izet Dronjo iz Novog Pazara, dok je na trećem Mirko Đurđević iz kluba Kozara.