Bez izuzetaka
26

Svi Mercedes-AMG modeli će od 2021. godine biti elektrificirani

Klix.ba
Mercedes-AMG GT Concept
Svaki Mercedes-AMG model koji će se pojaviti na tržištu od 2021. godine će biti elektrificiran.

Daimlerov odjel zadužen za brze automobile već ima nekoliko hibridnih modela u svojoj ponudi uključujući šestocilindrične "53" modele i hiperautomobil One s F1 motorom.

Nedavno predstavljeni GLS s "580" specifikacijama kombinuje AMG-ov twin-turbo 4,0-litarski V8 motor s 48-voltnim električnim motorom čime se stvara blagi hibridni sistem koji ćemo viđati u narednim godinama. Povratka konvencionalnim motorima neće biti, jer nijedan automobil nakon 2021. godine neće dospjeti na tržište bez elektrificiranog pogona. Pomenuti odjel naporno i brzo radi u tom pravcu.

Mercedes-AMG planira iskoristiti hibridni pogon iz koncepta GT za produkcijski automobil, a moguće je da će zadržati svih 805 KS. Taj koncept je poslužio kao nagovještaj za GT Foor-Door Coupe. U vrhu ponude je trenutno GT 63 S, ali elektrificirana verzija najavljena konceptom bi definitivno preuzela tron ako AMG odluči iskoristiti hibridizirani V8 za svog rivala Porscheovoj Panameri.

AMG polako povlači slavni V12 motor, ali uvjerava kupce da vješti inžinjeri rade na dostojnoj zamjeni. Hibridni V8 s električnim motorom naprijed će poslužiti kao temelj za buduće "65" modele.

Međutim, najmanje jedan AMG model koji stiže uskoro neće biti elektrificiran. Prije svega, to je novi A45 hatchback koji pokreće 2,0-litarski turbobenzinski motor koji razvija 420 KS. Uslijedit će ostali "45" modeli bazirani na A-Klasi Sedan te modelima CLA i GLA, a moguć je i dolazak modela GLB 45.

Vezani članci