{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečano otvorenje bremenske Plus-energy-house

2.8.2012. u 16:55
0
1
Svečano otvorenje bremenske Plus-energy-house
0
Plus-energy-house pod jednim krovom kombinuje regenerativno stanovanje i vožnju automobilom bez CO2 emisije. Bremenski istraživački projekt podržao i Volkswagen s Golfom Blue-e-Motion.
U okviru današnjeg svečanog otvorenja „kuće s viškom energije“ (Plus-energy-house) u Bremenu, stanarima kuće dodijeljen je potpuno električni Golf Blue-e-Motion, koji će od kraja augusta do decembra 2012. biti dio ovog projekta.

„Ovaj projekt na savršen način dopunjava Volkswagenovo polazište, prema kojem su električna vozila CO2-neutralna tek ako se elekrična energija proizvodi na regenerativan način“, riječi su Jochena Jenocquela, šefa Volkswagenovog projekta Golf Blue-e-Motion. „Plus-energy-house je porodična kuća u Bremenu sa samostalnom proizvodnjom prirodne struje. Kao i kod električnih vozila, ovo je rješenje idealno za novogradnje i porodične kuće, koje bi vlastitu potrošnju energije mogle pokriti samostalnom regenerativnom proizvodnjom struje“, dodaje Jenocquel.

Volkswagenov Golf Blue-e.Motion, automobil s čisto električnim pogonom, ima domet do 150 kilometara i maksimalnu brzinu od 135 km/h. Kapacitet njegove litij-ionske baterije iznosi 26,5 kWh. Ovaj automobil nudi tri različita stepena rekuperacije, dok je sa 270 Nm obrtnog momenta perfektno rješenje za vožnju bez CO2-emisija u gradskim i industrijskim zonama. Trenutno su u berlinskom projektu „Plus-energy-house“ angažovna još dva Golfa Blue-e-Motion. Do kraja godine planirana je probna vožnja flote od 60 vozila, kroz Austriju, Belgiju, Francusku i SAD.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: