auto
0

Svečana promocija nove Ford Fieste

Sarajevo-x.com
F-Autocentar SA, generalni uvoznik marke Ford za BiH je 10. marta 2009. godine u Franšiznom centru Vitez predstavio novu Ford Fiestu.

Fiesta je predstavila nešto novo čim se prvi put pojavila na tržištu, i uprkos promjenama koje je doživljavala tokom godina, zadržala je svoje osnovno opredjeljenje da kupcima svih generacija pruži ekonomično, praktično i pouzdano prevozno sredstvo.

Njena misija i danas je jednako značajna kao i 1976. godine kada je nastala kao odgovor Forda na rastuću popularnost vozila B segmenta u Evropi. Više od 12 miliona prodatih primjeraka potvrđuje dobro obavljen zadatak.

Svi posjetitelji Franšiznog centra Vitez imali su priliku pogledati kratki film "Razvoj Fieste kroz historiju“ ali dio puta je prikazan i uživo kroz nekoliko različitih izdanja Fieste. Prolasci starih automobila su prikazali krupne korake razvoja autoindustrije - jer Ford je uvijek bio pionir u novim trendovima i tehnologijama.

Nova Fiesta se znatno razlikuje od prvobitnog modela. Njena živahna, upečatljiva forma je inspirisana najaktuelnijim trendovima automobilskog dizajna. Sa potpuno novom spoljašnjom "arhitekturom" izaziva snažna osećanja – i kod kupaca i kod posmatrača, i kod mladih i kod sredovječnih, podjednako i kod muškaraca i kod žena. Avangardna unutrašnjost je oblikovana uz posebnu pažnju posvećenu svakom detalju, a opremljena je najmodernijim elektronskim i mehaničkim komponentama.

Nova Fiesta je "rođena" s jasnom misijom: da zadrži lidersku poziciju u svom tržišnom segmentu, da nadmaši prodajne rekorde prethodnih generacija, da vozaču i putnicima omogući istinsko uživanje u vožnji.

U ulozi domaćina, velikom broju gostiju i novinarskim redakcijama obratio se generalni direktor F-Autocentra SA, Senad Sefić i generalni direktor Economica, Franjo Rajković.

Na svečanoj promociji, javnosti se obratio i Laka koji je kupnju vozila predstavio jedinstvenim doživljajem, zajedničku akcijom VB Lesinga i F-Autocentra SA uz brzo odobrenje finansiranja nove Fieste na poklon dobivate LCD televizor i portable DVD player za vaš novi automobil.