Simpatični baby SUV
52

Suzuki Jimny želi biti Brabusova G-Klasa

D. B.
Primjerak Suzukijevog Jimnyja koji izgleda poput minijaturne modificirane Mercedesove G-Klase ponuđen je na prodaju u Dubaiju.

Suzuki Jimny je već dugo veoma popularan mali terenac koji je vrhunac dostigao dolaskom modela četvrte generacije 2018. godine. Osim toga, "eksplodiralo" je aftermarket tržište dijelova koji čine da simpatični japanski SUV izgleda kao nešto mnogo skuplje.

Očekivano, body kit varijante su privukle mnogo pažnje u proteklim godinama, a posebno se to odnosi na pakete inspirisane Mercedesovom G-Klasom. Različiti tuneri prodaju body kit pakete inspirisane Brabusom G63, kojim je opremljen i Jimny na fotografijama. Vozilo se nalazi u Dubaiju, gdje je ponuđeno na prodaju.

"Baby G-Klasa" je transformisana zahvaljujući novim svjetlima i okvirima, rešetkom hladnjaka u Mercedesovom stilu, većim usisnicima, pokazivačima smjera na bokovima, kao i ispupčenju na haubi s otvorom za zrak. Tuner je opremio Jimny i dodatnim LED svjetlima postavljenim na krovom.

Ostale modifikacije uključuju proširene lukove točkova, nove felge u crnoj boji, kao i velike bočne stepenike. Nazad se nalazi veliko stražnje krilo od karbonskih vlakana postavljeno na krovu, poklopac rezervnog točka nosi Brabusov logotip, a tu su i nova svjetla.

Promjene su značajne i u unutrašnjosti gdje su sjedišta, donji dio armaturne ploče, tunel mjenjača, paneli vrata i centralni dio upravljača presvučeni plavom kožom, dok su ostale površine presvučene plavom Alcantarom.

Čini se da mehaničkih modifikacija nije bilo.

Tražena cijena za Jimny iznosi nešto manje od 45.000 dolara.