Simpatičan terenac
4

Suzuki Jimny Black Bison izgleda poput male Mercedesove G-Klase

D. B.
Mali japanski terenac Suzuki Jimny nerijetko nadmaši mnogo skuplje i veće terence, a kompanija Wald International je poradila na njegovom izgledu.

Jimny je voljen širom svijeta, a Wald International ga je modificirao i učinio sličnim Mercedesovoj G-Klasi. Nazvana Black Bison, ova verzija donosi modifikacije eksterijera i unutrašnjost, a tu su i novi setovi 15 i 16-inčnih Vorsalino felgi s off-road gumama.

Black Bison ima ventilacijske otvore na poklopcu motoru, novu prednju masku i zaštitu podvozja, kao i LED svjetla integrisana u branik. I na krov su postavljena dodatna svjetla, a agresivnom izgledu doprinose masivni blatobrani. Na stražnjem dijelu je mali spojler, a tu su i bočni završeci izduvnih cijevi koji podsjećaju na one kod G-Klase, a to košta 1.212 dolara.

Unutrašnjost je također modificirana s ukusom, upravljač je presvučen kožom sa crvenim koncem, na patosnicama su oznake Wald Internationala, a šavovi kožnih presvlaka sjedišta su u obliku dijamanta. Ove modifikacije koštaju između 520 i 710 dolara.

Jimny pokreće 1,5-litarski motor koji razvija 101 KS, a uparen je s četverostepenim automatskim ili petostepenim manuelnim mjenjačem. Ljubitelji off-roada će cijeniti pogon na sva četiri točka s reduktorom.

Black Bison tretman su već prošli Rolls-Royce Cullinan, Mercedes-Benz G-Klasa i Toyota Hilux.