U čast Dyane
49

Susret ljubitelja Citroen automobila ovog vikenda u Sarajevu

Klix.ba
Prvi susret ljubitelja Citroen vozila poslije Devedesetih održan je 2005.g. u „Auto-Campu Oaza“ na Ilidži. Nakon toga uslijedilo je 2006.g. na Stojčevcu dvije godine i Posljednji na planini Zvijezdi 2008.g. Nakon ove duže pauze ljubitelji Citroena opet stižu u Sarajevo.

Usljed posljednica svjetske ekonomske krize organizatori su napravili pauzu u organiziranju susreta. Dakle, sada poslije devet godina odlučili su kao "CITROEN klub Bosne i Hercegovine", ponovno oživjeti tradiciju i organizirati probni "mini" susret prije pravog velikog susreta na proljeće, po uzoru na prijašnje godine.

Povod za ovaj susret i upravo ovaj termin je proslava rođendana Citroenovog modela Dyane koji je svojevremeno trebao zamijeniti odlično prodavani model „“2CV“ ili kod nas popularno zvani Spaček.

CITROEN klub Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane i ljubitelje ove marke na 2CV "mini" susret u Sarajevu na kojem će se obilježiti i 50 godina Dyane.

Program Citroen susreta: 2CV SUSRET – SARAJEVO, 20. - 22. 10. 2017. - 50 godina Citroen Dyane

PETAK, 20. 10. 2017. Doček sudionika u poslijepodnevnim satima (od 16 h) na parking prostoru iznad Stadiona Koševo, Sarajevo Smještaj (po pojedninačnom dogovoru)

Večera

SUBOTA, 21. 10. 2017. Dolazak sudionika u jutarnjim satima Jutarnji program Ručak Poslijepodne: Odlazak na zajedničku vožnju do Ilidže – razgledanje Rimski most, Vrelo Bosne, vožnja ka Baščaršiji odmaranje nadomak Viječnice i oblilazak Kozije ćuprije, Viječnice, Sebilja, ostalih znamenitosti Baščaršije Predvečer – odlazak u restoran gdje će biti organizirana večera i muzika uživo, dodjela Zahvalnica i poklona sponzora.

NEDJELJA, 22. 10. 2017. Zajutrak

Od 11 h – zaustavljanje i parkiranje u Centru grada Od 13 h završetak susreta i odlazak