{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Subaru u Ženevu dolazi s dva hibridna modela

Klix.ba
11.2.2019. u 13:22
2
4
Subaru u Ženevu dolazi s dva hibridna modela
2
Subaru u Ženevu dolazi s dva hibridna modela
Subaru će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti dva hibridna modela koje pokreće hibridizirana verzija njegovog boxer motora.
Dva modela će nositi oznake e-boxer i postat će prvi Subarovi elektrificirani automobili na evropskom tržištu. Subaru je na Sajmu automobila u Tokiju nedavno predstavio Forester Advance Sport Concept koji najavljuje STi verziju SUV-a s e-boxer pogonom.

Subaruov longitudinalno postavljen boxer motor ima dva reda klipova postavljenih horizontalno jedan nasuprot drugom, zbog čega agregat ima niži centar gravitacije. Subaru koristi ovaj sistem jer vjeruje da poboljšava performanse, a suprotno postavljeni klipovi smanjuju vibracije motora.

Još uvijek nije poznato koju će zapreminu motora Subaru koristiti ze e-boxer pogon i da li će sistem biti "čisti" hibrid ili plug-in. Na internet stranici Subarua se navodi da se radi o "hibridu na Subaruov način".

Kompanija je prethodno nagovijestila da bi budući model WRX STi mogao koristiti plug-in hibridni pogon zbog strogih zakona o emisiji koji eliminišu 2,5-litarski boxer motor s turbopunjačem korišten za najnoviji model.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: